OM OSS

GODT KOMPETANSEUTBYTTE PÅ TVERS AV GRENSENE

Asker Ventilasjon AS ble etablert 2003. Frem til 2008 var hovedvirksomheten oppstart, funksjonskontroll og innregulering av ventilasjonssystemer.

AVAS har bred erfarenhet og kunnskap med fremfør alt balansert behovsstyrt ventilasjon. AVAS har utført oppdrag i alle Norges fylker og i tillegg har vi også erfarenhet av internasjonalt arbeid i Sverige, Finland Danmark, Tyskland, Frankrike, Ungarn, Slovenia, Iran, De Forente Arabiske Emirater, Kongo Brazzaville, USA, Canada, Singapore og Sør-Korea.

Vi har utført blant annet disse prosjekt dem siste 20 årene:

 • Stena Don

  Warnemünde Tyskland

 • Trollfjord & Midnattssol

  Hurtigruten

 • Queen Mary II

  Saint-Nazaire Frankrike

 • Thunder Horse

  Geoje Island Sør-Korea

 • Ahus Sykehus

  Lørenskog

 • Sykehuset Østfold Kalnes

  Sarpsborg

 • Tromsø Sykehus

  Tromsø

 • Natsjonalmuseet

  Oslo

 • Tønsberg sykehus

  Tønsberg

 • Jotun hovedkontor

  Sandefjord

 • Comfort Hotell

  Kastrup Danmark

I 2022 er vi 11 ansatte. Alle ventilasjonsteknikker blir sertifisert i Sverige. Sertifisering gjøres i Sverige, da det ikke finnes noen lignende sertifisering i Norge.

FAKTARUTE

Asker Ventilasjon AS har alt av kompetanse og sertifikater for å jobbe på skip samt sikkerhets- og hms-kurs for de ansatte så de kan jobbe på plattformer. Selskapet kan tilby lagerbytte, service på ventilasjon, vannpumpe bytte, vibrasjonsmåling av viftehjul, med balansering, ventilasjonsmontasje, blikkarbeider, feilsøking av ventilasjonsproblemer med tiltakspakke, lydproblemstiltak, salg av luftfordelingsutstyr, innregulering av luftmengder og vannmengder, giring av vifter m.m.

Play Video

FASTE KUNDER

Av faste kunder kan vi nevne Energima AS, Klimateknikk i Oslo AS, YIT AS (avd. Oslo, Sarpsborg, Askim og Hamar), Bryn Byggklima AS (avd. Oslo, Hønefoss og Asker), Oras Klima AS, GK AS (avd. Drammen, Oslo og Moss) Haaland Klima AS, Varmepumpe Ingeniøren AS, GMC AS og Wilhelmsen AS her hjemme, samt Fläkt Woods i Finland, Luftfördelarna i Skåne AB, og VFB i Malmö AB på det internasjonale plan.

Eksempel på oppdrag for disse kunder er: A-hus i Lørenskog, SAS Radisson i Fredrikstad, Smart Club på Billingstadsletta, PWC i Oslo, Sogn Arena i Oslo, Tjuvholmen i Oslo, Sparebank 1 i Oslo, Kjelsås skole i Oslo, M/S Midnatsol på Fosen Mekaniske Verksted, Thunder Horse i Sør-Korea og Texas, Molikpaq i Abu Dhabi, Moho Bilindo i Sør-Korea og Kongo, Queen Mary 2 i Frankrike, BP-Skarv i Sør Korea og i Norge.

– Vi har også oppdrag om bord på oljeplattformer, sier Ekberg. Den internasjonale virksomheten er veldig opp og ned, men mye av aktivitet innenfor Norges grenser er stabil takket være at vi har mange store entreprenører som kunder.

Ekberg drar nytte av sitt store kontaktnett, bl.a. fra tiden han var ansatt i ABB Oslo. Men mye av suksessen kommer også av at Asker Ventilasjon legger ned mye arbeid i å alltid utføre en best mulig jobb med best mulig kvalitet – til best mulig pris.

– Den tilbakemeldingen vi får fra kunder er at vi er om ikke best så i hvert fall en av de beste innenfor luftfordeling. Kundene er fortrolige på at vi leverer det de skal ha levert, og da går jungeltelegrafen, sier Ekberg med et smil.

– Jeg blir godt hjulpet av mine dyktige ansatte. De er veldig selvdrevne, og det gjør at de kan få frihet under ansvar.

UTBEDRING AV EKSISTERENDE ANLEGG

Innenfor luftforedlingsutstyr har Asker Ventilasjon siden 2008 hatt et samarbeid med svenske Klimatbyrån AB for leveranser av ventiler, lyddempere og spjeld. Jobben består ofte av nybygg og i utbedring av eksisterende anlegg.

Asker Ventilasjon ser positivt på fremtiden.

– Det ser lyst ut for markedet i Oslofjordområdet. Spesielt siden ventilasjonsanlegg også blir mer tekniske med bl.a. VAV anlegg (Variabel Air Volum). Akkurat nå har jeg oppdrag nok til at jeg kunne hatt 14 mann i jobb, avslutter gründeren.