OM OSS

GODT KOMPETANSEUTBYTTE PÅ TVERS AV GRENSENE

Asker Ventilasjon AS ble etablert 2003. Frem til 2006 var hovedvirksomheten innreguleringsoppdrag i Oslo området. Med anledning av dette, har selskapet samlet på seg stor erfarenhet og forståelse for ventilasjonssystemer – noe som i sin tur medført oppdrag med innriktning på feilsøking og rådgivning, arbeid offshore og en rekke arbeid utenlands.

Fra 2006 har vi ekspandert fra 2 ansatte til 9 ansatte, og vi tilbyr nå et flertall tjenester, sier Anders Ekberg som opprinnelig er svensk, fra Skåne. Han etablerte Asker Ventilasjon og er fortsatt eneste eier. Alle de ansatte er svensker – og det er absolutt ikke fordi det er noe feil med nordmenn, forsikrer han.

Vi vil gjerne ansette nordmenn. Men jeg har ikke funnet den rette kompetansen til denne nisjen her i Norge. Det betyr selvsagt ikke at den ikke finnes, men tilgangen på kompetanse er begrenset og de som innehar den har allerede en sikker, god jobb.

Asker Ventilasjon har spesialisert seg innenfor commissioning, dvs. oppstart, testing og innregulering av luftmengder i kjøle- og varmeanlegg – eller det som blir kalt innregulering av luftmengder og vannmengder.

 

FAKTARUTE

Asker Ventilasjon AS har alt av kompetanse og sertifikater for å jobbe på skip samt sikkerhets- og hms-kurs for de ansatte så de kan jobbe på plattformer. Selskapet kan tilby lagerbytte, service på ventilasjon, vannpumpe bytte, vibrasjonsmåling av viftehjul, med balansering, ventilasjonsmontasje, blikkarbeider, feilsøking av ventilasjonsproblemer med tiltakspakke, lydproblemstiltak, salg av luftfordelingsutstyr, innregulering av luftmengder og vannmengder, giring av vifter m.m.

FASTE KUNDER

Av faste kunder kan vi nevne Energima AS, Klimateknikk i Oslo AS, YIT AS (avd. Oslo, Sarpsborg, Askim og Hamar), Bryn Byggklima AS (avd. Oslo, Hønefoss og Asker), Oras Klima AS, GK AS (avd. Drammen, Oslo og Moss) Haaland Klima AS, Varmepumpe Ingeniøren AS, GMC AS og Wilhelmsen AS her hjemme, samt Fläkt Woods i Finland, Luftfördelarna i Skåne AB, og VFB i Malmö AB på det internasjonale plan.

Eksempel på oppdrag for disse kunder er: A-hus i Lørenskog, SAS Radisson i Fredrikstad, Smart Club på Billingstadsletta, PWC i Oslo, Sogn Arena i Oslo, Tjuvholmen i Oslo, Sparebank 1 i Oslo, Kjelsås skole i Oslo, M/S Midnatsol på Fosen Mekaniske Verksted, Thunder Horse i Sør-Korea og Texas, Molikpaq i Abu Dhabi, Moho Bilindo i Sør-Korea og Kongo, Queen Mary 2 i Frankrike, BP-Skarv i Sør Korea og i Norge.

– Vi har også oppdrag om bord på oljeplattformer, sier Ekberg. Den internasjonale virksomheten er veldig opp og ned, men mye av aktivitet innenfor Norges grenser er stabil takket være at vi har mange store entreprenører som kunder.

Ekberg drar nytte av sitt store kontaktnett, bl.a. fra tiden han var ansatt i ABB Oslo. Men mye av suksessen kommer også av at Asker Ventilasjon legger ned mye arbeid i å alltid utføre en best mulig jobb med best mulig kvalitet – til best mulig pris.

– Den tilbakemeldingen vi får fra kunder er at vi er om ikke best så i hvert fall en av de beste innenfor luftfordeling. Kundene er fortrolige på at vi leverer det de skal ha levert, og da går jungeltelegrafen, sier Ekberg med et smil.

– Jeg blir godt hjulpet av mine dyktige ansatte. De er veldig selvdrevne, og det gjør at de kan få frihet under ansvar.

UTBEDRING AV EKSISTERENDE ANLEGG

Innenfor luftforedlingsutstyr har Asker Ventilasjon siden 2008 hatt et samarbeid med svenske Klimatbyrån AB for leveranser av ventiler, lyddempere og spjeld. Jobben består ofte av nybygg og i utbedring av eksisterende anlegg.

Asker Ventilasjon ser positivt på fremtiden.

– Det ser lyst ut for markedet i Oslofjordområdet. Spesielt siden ventilasjonsanlegg også blir mer tekniske med bl.a. VAV anlegg (Variabel Air Volum). Akkurat nå har jeg oppdrag nok til at jeg kunne hatt 14 mann i jobb, avslutter gründeren.